Opleidingen en inschrijvingen

Opleidingen Horeca Academie

Najaar 2016

Hieronder vindt u een overzicht van de opleidingen van de Horeca Academie in het najaar van 2016.

Licht je onderneming door

Tips en tricks om uw zaak te verbeteren

Deze opleiding is ondertussen een evergreen in het aanbod van de Horeca Academie. Onder het motto 'Meten is weten' krijgt u een hele namiddag tips en tricks om uw zaak te verbeteren. De opleider Henri Rooze kijkt hierbij door een financiële bril en bespreekt en leert hoe uw zaak te analyseren. Een aanrader voor elke restaurantuitbater!


Het belang van achtergrondmuziek in horeca

Hoe je klanten bindt (of net wegjaagt)

Op restaurant gaan is een totaalbeleving. Alles moet goed zitten, ook de muziek. Zéker de muziek. Piet De Loof legt uit waarom muziek in een horecazaak belangrijker is dan ooit en welke invloed ze heeft. Hij overloopt veelgemaakte fouten en legt via praktijkvoorbeelden uit hoe een horecazaak zijn muzikale identiteit kan bepalen.

Hoe mijn zaak in de kijker zetten?

Marketingtechnieken toegepast op horeca

Als uitbater heb je een concept voor je zaak uitgebouwd en ben jij er van overtuigd dat dit goed is. Daarnaast weet je dat je kwalitatieve producten verkoopt. Nu is het nog zaak ook je klanten hier van te overtuigen. In deze opleiding leer je hoe je te positioneren in de markt en je zaak meer in de kijker te plaatsen, zowel bij potentiële als bestaande klanten.

De psychologie van de klant

Hoe beïnvloed je je gasten?

Elke dag geven u en u w personeel het beste van zichzelf om uw klanten gastvrij te bedienen. Uw klanten zijn namelijk uw bron van inkomsten en dus essentieel voor een succesvolle horecazaak. Het is dan ook uiterst belangrijk dat u weet wie uw klanten zijn en hoe ze denken. De ene klant is de andere niet, maar toch kan u via kleine ingrepen het maximum potentieel halen uit elke gast.

Omgaan met sociale controles

Vroeg of laat wordt elke horecaondernemer geconfronteerd met een sociale controle. Prettig is dit nooit, men kan altijd wel een opmerking maken op een boekhouding of een - verkeerd uitgehangen - arbeidsreglement. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals verwerping van de boekhouding of PV's voor het verhinderen van een controle.


Basisinzichten in HR-Beleid a.h.v. de HR-Toolkit

Een traject van vijf modules

Iedere horecaondernemer wordt geconfronteerd met het zoeken en houden van goed personeel. Horeca Vorming Vlaanderen helpt u als ondernemer op weg naar uw eigen HR-beleid. Deze toolkit zit boordevol tips, checklijsten en voorbeelden die u kosten en tijd besparen. U vindt er advies op basis van cijfers, onderzoek en jarenlange ervaring.

Horeca Vlaanderen biedt een opleidingsaanbod aan dat u op weg helpt naar uw eigen HR-beleid.


Startersopleidingen

Tijdens Horeca Expo Gent 2016

Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.